Entri Untuk Ziera :)

Ziera tanya aku:
macamna nak letak badge nuffnang??

aiyoo...dah lama aku letak benda tu. aku pun x berapa ingat dah macamna. em, dalam hal ni, aku kira ko dah sign up lah ya. he he.


ok next step...bila dah sign in tu akan kuar satu paparan khas untuk kita...macam bawah ni..


ok, then klik Add Ads


dah tu, scroll down untuk cari skrip 'To Put on Sidebar'

copy scrip tersebut..


sekarang, kita nak paste kat mana skrip tu??


di blog anda, pegi Dashboard>Design>Page Elements>Add a Gadget


lepas tu...pilih HTML/JavaScript.

paste script nuffnang yg di-copy td, dan save.


refresh page blog dan walllaa!!
badge nuffnang dah muncul

:))



jadi nda?? jadi nda???
harap2lah menjadi..


p.s: adakah aku menjawab soalan??


4 comments:

ayano shirahata said... Best Blogger Tips

btahun2 aku ikut, knp nda pandai berubah2 tuh incomeku ya??? huhuhu

tity said... Best Blogger Tips

haha! aku pun nda tau tu..mo byk org masuk blog kita mungkin..bagi up lagi trafik..lepas ni kita kena bergiat aktif dlm dunia blogging la nmpknya :)

miSs Zie said... Best Blogger Tips

hahahhaa..gtu la ak buat tp xpernh ni kuar yg badge cm kmu tu..kuar2 ja trus iklan..muahahahhaa

tity said... Best Blogger Tips

oo..ada masa kuar iklan, ada masa kuar badge tu..