feelings..

seronoknya hidup seorang kanak2. sentiasa happy, x payah fikir pasal masalah lain. apa dia mahu, pasti dapat. best kan. jelous nampak dorang boleh senyum, ketawa macam tu. kalau lah aku pun boleh kembali ke zaman itu. hidup sentiasa happy, tenang, free... i wish i can.


anak buah orang



anak orang

best ja tgk riak muka dorang. happy yg memang ikhlas happy. bukan di buat2...bila lah aku boleh macam dorang. ak cuma boleh happy tapi sedih d dalam. :-) huh! sapa kata buat mcm tu senang..penat tau. aku penat!!!

I
HATE
OF
BEING
LIKE
THIS!!

p.s.:ak tak pndai layan budak :-P

u're rejecting me??

aku..dalam proses mengurangkan harta karun ku. memandangkan aku akn berpindah ke kampus baru, tapi masih di bawah jagaan universiti yang sama, jadi harta-harta ku juga harus dihad kan kuantiti nya. tambahan pula ini merupakan semester akhir ku. untuk memudahkan perjalanan balik kampung ku nanti d hujung sem, aku pun menge-pos harta2 karun ku. masuk yg petang tadi, adalah trip ke-3 aku hantar barang. aku punya 3 bungkusan utk d pos menggunakan pos laut (sea mail) 1 pos laju, dan 1 pos ekspres. sudah selesai mengisi borang, yang pada ketika itu aku isi dengan pantasnya memandangkan kakak post office tu dah membebel nak balik rumah, almaklumlah jarum pendek dah tunjuk nombor 5, aku pun angkatlah bungkusan2 ku ke alat penimbang *hee sebenarnya kwn aku yg angkat sebab aku masih isi borang lain.. tetiba kakak tu..

"eh, mana boleh hantar macam ni. Amat(bukn nama sbnr), boleh ke hantar mcm ni?"

"eeeeeh mana boleh. jahanam lah"

"tak boleh dik. mana boleh hantar macam ni. Ni lah contoh-contoh bla bla bla..." *ak x ingat apa kakak sorang lagi yang menyampuk tu cakap..

huh..ya lah..aku bawak lah balik bungkusan aku tu..nah!! aku bungkus cantek2..siap bagi tali segala...hehe..hajat nak perli, tapi salah sendiri...

ish!! tak puas hati. apsal x boleh. apa ingat kalau org bungkus, x jahanam lah box aku tu?? huh!!! sama saja laah...xda beza. bungkus atau x, tetap akan koyak rabak, terburai isi2 box aku. huh!! aku PANAS!!


before


after

air paip

Tidur ku dikejutkan Dewi malam itu.

"Ti, Ti. Jom pegi toilet"

Aku yang masih mamai pun segera bangun dan ikut Dewi. Aku tak suka dengan tandas bilik sewa ku itu. sudah lah letaknya di luar bilik atau dalam erti kata lain, di bawah bumbung yang berlainan, dan agak ngeri juga persekitarannya. Apakan tidak, berdekatan dengan rumah keluarga yang tidak menyenangkan perilaku mereka. Mahu atau tidak, aku terpaksa juga lah menemani teman ku yang dah nak terkucil itu.

Pintu bilik dibuka. Kedengaran air paip deras mencurah-curah ke ladang gandum :-P.

"Ti, bukan air paip tutup kah tadi?"

Aku yang mulanya mamai dan blur, di ransang utk berfikir macam-macam. Aku mula berfikir ada orang dalam tandas tapi, siapa? huh? huh? adakah lembaga itu? Dengan pecutnya aku masuk bilik dan melompat ke atas katil. Muka aku tutup dengan bantal. Sedang, teman ku x rasa apa sebab keinginannya mahu buang air mengatasi reaksi panik, ketakutan aku.

"Ish, bilik sebelah mungkin. Cepat teman aku"

Haha. Mahu saja aku ulang tayang reaksi spontan ku yg mamai dikejutkan tu. Lepastu record, dan tgk berulang-kali. Lawak!!

jom nonton!!

ingat x ada satu post ku, yg ku observe sperm..hihi..yg ku excited sangat tu kunun. em..jom nonton video ku amik.
video
susah nak adjust dapat bulatan tu betul2 kat tgh...


ada kepala 2, ada kepala besar...

tak tau lah

ak tiada apa mau d kongsi
tp mau menge-post something d blog ko yg suram sdh ni
ermm..
ok, ak pick a story to write on.
mm, cerita kelmarin/semalam tapi, d ringkaskan lah ya.

pagi tu aku p sunday market.jalan2...pegi beli bag utk adjust beg pakaian ak yg mulanya overweight. so utk mengelak utk menderma kt kaunter check-in, lbh baik adjust awal2..kan hari tu tym ak p kuching ak kena rm45. sayang duit time2 pokai ni. dah berapa kali ak minta duit dgn parents ku. segan ku...

ok next, g rumah grandma kazen kwn ku. sekali dgn celebration birthday kazen kwn ku yg 24th. hehe..senang mau ingat tarikh nya.a day after x'mas..kan.. ^_^

ok. next ak d epot. siap sedia mau terbang. ni 1st time ak sempoi. hihi. pakai baju rumah saja. dgn jeans, selipar jepun. barang?? ada 2 beg. 1 buat hand luggage, lg 1 masuk kargo. urm, berat juga lah. mau putus uga urat2 ku mengangkat. before naik kapal tu, ak ada mau curi2 amik gambr. ak tau x boleh amik gmbr d kawsn tu, tp ak kan nakal. haha. tapi kedapatan. kacau betul. ganas lagi tu dia cakap. terluka hati ku. huk huk :-((

so, ni lah pic yg ku amik.


gmbr tym ku curi2 amik. haha!! jd mcm ni plak sbb kena tegur kan.



beg ku

istimewa

siapa tahu akan keistimewaan diri sendiri?

ak tiba2 terpikir..apa ada pada aku sebenarnya.mau kata aku ada rupa, ak rasa ak ni taraf muka etnik ja.. hehe mcm org ulu-ulu...haha. serius ba. kalau dulu aku seronok bila ada org menunjukkan minat dgn aku. kemudian aku akan mula tunjuk mesra dgn dorg. just give a smile. hee.. bila dorg jadi kawan aku, aku akan layan dgn baik. ak buat apa yg ak selesa, tiada perkataan 'control'. tapi x lah sampai korek hidung pun depan dorang..tu dahsyat tu. :-P ni kira perkara baik dalam diri aku kah?? ada org cakap aku lemah lembut. haha!! ak x rasa pun. ak rasa diri aku xda ciri tu pun. utk jadi lemah lembut ak rasa penat. ak suka selekeh. ada org cakap aku baik. huh?? part mana yg aku baik nih.. ya kot. ak baik. tapi utk org yg rapat dgn aku, dan org yg baik dgn aku. as long kamu x buat aku meluat, sakit hati then ak akn layan kamu dgn baik... tapi ak sekarang dah x buat baik dgn org yg baik dgn aku.. sungguh sedih :'(( ada org cakap aku menarik. hehe. cepat muntah sekarang. bhgn mana yg ak menarik? ak pakai selekeh pun kata menarik? pelik pelik pelik. apa yg ak dah buat sebenarnya sampai ada org kata ak menarik? ada org ckp dia suka attitude ak. hehe. attitude??? ak x ber-attitude mcm princess pun. kalau depan org, ak suka ketawa besar. good attitude kah tu? hairan. apa ada pada ak sebenarnya??

sesi mencari diri sebenar.. kaunselor ak ckp, kalau kt x tau siapa diri kita, kita mudah terikut org. ikut pergi sana sini, and last membinasakan diri. so ak mau cari diri aku, siapa sebenarnya. which is which the strength and weakness of me.

p.s.: hargailah apa yg kt miliki skrg, jgn sampai dah hilang baru mencari.perkara ni betul2 bagi pengajaran utk diri aku. semua kerana Bear...

:'((

Apabila kamu merasa letih kerana berbuat kebaikan
maka sesungguhnya keletihan itu akan hilang dan kebaikan itu akan terus kekal.
Dan sekiranya kamu berseronok dengan dosa maka sesungguhnya keseronokan itu akan hilang dan dosa yang dilakukan itu akan terus kekal.

that whats written on belLa's blog.sememangnya aku penat dah skrg.tp ak x pasti lah samada ak buat ni adalah kebaikan ka, atau keburukan...on other side, boleh d lihat sebagai kebaikan, on the others pula, kelihatan sebagai dosa.tp bagi aku, ia nya sebahagian daripada kebaikan. semoga kecekalan ak utk terus melakukan kebaikan ni, akan menghilangkan keletihan yg aku alami sekarang.

Bear..

:'(

ak penat

semangat semakin hilang

tapi kena bertahan juga

huhu~

keep waiting

Bear && Tigger part 2

perasaan ak yg bercelaru terhadap Bear dan Tigger akhirnya menjadi jelas. mungkin dulu ak terkena 'spell' dari bulu2 Tigger yg kunun ak rasa best tu. Tigger tu sengaja buat ak jatuh hati dengan dia kan. dah jumpa pun d taman, macam terbiar jak, for sure lah not secure bah. yg aku terlalu lemah, cepat berubah apa hal kan. Bear aku d rumah penat2 tunggu ak, setia tunggu ak malam2 bagi aku comfort kalau ak sejuk tym mo tido, yg nda merungut kalau ak cabut2 bulu dia klau ak bad mood...ak biarkan. apa org bilang..x bersyukur dgn apa yg ada..mcm tu lah kalau org tamak kan. mau juga ada 2 plushes. 1 dah cukup lah. mau 2, mana mau letak??

Bear ak pun kecik hati dah dengan perbuatan aku. ak pun x tau kalau Bear masih benarkan ak peluk2 dia, sentuh2 bulu dia, comfort kan ak malam2 kalau ak sejuk... sebab sekarang ni Bear... ak pun x tau d pelusuk mana dlm rumah ak Bear berada. selalu atas katil ba.. kejap2 jak ak jumpa Bear. balik dari buat tugasan, ak jumpa dia kejap... then bila ak buat kerja rmh ckit, Bear dah hilang entah mana. betul2 merajuk dgn ak Bear ni sebab ak sudah dua kan dia dgn Tigger. oh,please Bear...ak masih sayang kau. aku xmau kau hilang dari aku. ak tau perbuatan ak dah melampau. kalau ak kata ak dah sedar, Bear mau nda munculkan diri, mesra dgn aku mcm dulu lagi?? Bear....

aku sayang Bear..

untitiled

my heart will go on..
sorry

kakiku sakit...

malas sdh ak mo buat week, week...day, day tu..
yg pasti sekarang week 2, day 4..

dulu aku pernah chat dgn kawan ak punya kawan. dia cakap, sesetengah perkara tu baik x pyh bagi tau c kawan..pandai2 lah. ya, ak pun buat mcm tu juga.. tapi mcm nda sedap hati pulak. dan..kalau bagi tau pula, mesti akan jadi macam2.. tp ak mau bagi tau jugak. then, i've to prepare for the possible outcome.. (~_~)

funny oo ak dapat msg, org betulkan BI aku...sudah tu status update d FB lagi tu..kin malu betul!
tu lah..masuk U ni x guna BI langsung. BM jak memanjang.. sbb majoriti pelajarnya melayu kan...Universiti Tolong Melayu lah ktakan..hihi... whatsoever. sedih juga sebenarnya sbb BI aku dah merosot baa... huk huk huk (T.T)

em.. malas mo ceta pjg2.. xda mood. bukan xda mood sebab c kawan, tapi sebab praktikal ni. environment mmg best...tp ada partner x best. huh!! layan jak laaa

p.s.: kasut flat tp kaki sakit mcm pki heels

the 7th day at 'Meow'

yeh..tipu lah ak mau buat entry dgn week 1 day 1 tu semua..haha. dahsyat.
today, klu d kira2.. adalah week 1 day 7. tapi.. manada org keja ari ahad o..hehe..apa pun saya tetap akan melaporkan apa berlaku. ceeeh.. :-P

utk 1st week ni kami, ak bersama 2 org g rakan se U ak, duk bahagian cytology. overall, ok la. apa aku blaja?? pap smear tu semua, staining.. dan paling ak xcited sekali buat.. seminal fluid analysis. haha.. that was my 1st time hidu bau semen. haha!! meloya kan. ya lah, mesti lah 1st time. kalau ber 'time'-'time' dah..pelik tu..curious jg org..ak hidu dr mana melainkan aku buat benda2 pelik dan kotor plus jijik d mata masyarakat kan.. hihi.. enjoy tgk sperm gerak2..berenang dgn happy nya.. hihi.. ada masa ak upload pix + video yg aku curi2 amik tym observe sperm tu... :)

byk lah aku belajar cni.. kalau d bandingkan dgn praktikal ak yg lepas, dekat melaka..hospital daerah jak bah.. memang ak blur habis. huh!! mcm sia2 jak ba ko sana.. enjoy, sure ko enjoy...tp input sikit jak ba ko dapat.. d kuching ni, ada lah staf yg boleh d rapat.. ceh. haha!! :D

penglaman d swk plak..apa aku perasan.. round about dia..gila gila punya besar. haha. kalau buat u turn d r/about tu...eww..mcm roller coaster. ceh. tipu lah. tp..betul punya cakap.. BESAR. tp x heran jg lah kan.. tanah swk luas baa.. lagi kan ak lawak 1 benda. satu buah ni, mati2 ak ingat xda d sabah. buah kembayau. rupanya ada juga. haha. tapi d swk panggil lain..dorg panggil dabai. rasa...boleh tahan..bg cita rasa org kampung. uwekk!! org kg lah sgt aku ni kunun...tapi kenyataan pun. apa lg aa?? xtau mau cerita ap lagi..

ok lah. d next2 day will be my busiest day.. tgk lah kalau dpt on9, undate blog ni..insyaallah..

p.s.: ke'sot'an ku semakin hilang..alhamdulillah..

week 0, day 0

bed time story..

ok.. from now on, the posts gonna be titled with 'week 1, day 1' till the end of my attachment..'week 5, day 5'

hehe...hari ni day 0 lah sbb belum mula lagi..esok baru start..
em, dr pagi td.. ak bgn lewat. perasan masih berada d PJ.. haha.. bgn pkl 6.30 cni, dah pagi lah.. matahari dah munculkan diri.. so, fham2 je lah apa yg aku x buat..

pagi tu, ak xtau nak buat apa.. dah bersihkan diri.. online. buka facebook... buka blog.. jump sana sini.. and last perut ak bagi signal nak kena isi.. so, ak dan rumet ak tuh pun g lah cari bfast... makan d mana?? dkt kantin hosptal.. haha.. ak dan rumet ku dah lawat hosp tu sehari lbh awal.. meninjau suasana.. takut plak esok culture shock. xtau nak cari jab patologi kt mana.. so skrg dah tau.. esok senang lah, direct g makmal..

lepas tu, ak dan rumet... xtau nak g mana.. makcik rumet ak kata bustop ada depan tu..seberang jalan. kalau nak g bandar, leh lah tunggu bas kt sana.. tp kitaorg xtau nak naik bas mana 1.. sebijik bas pun x nampak.. so apa lagi, ak + rumet ak tu pun jalan kaki je lah.. huhu~ assume je lah kami ni tgh jogging.. best woo.. jogging pakai jeans. haha!! jauh gak lah kami jalan.. bila aku bagi tau clasmet ak tym sekolah - memandangkan dia blaja kat kuching ni amik MA - dia x caya yg ak ni dah jalan jauh tu.. hihi.. ala bagi ak, setakat jalan kaki tu macam buat 10 steps je.. hahaha!!!

ok, dah tu, dlm pkl 11 lbh tu, ktorg balik bilik. sebelum tu ak+ rumet ak singgah balik kantin td utk beli lunch.. lunch ak? mee jawa. ingat nak makan mee kolok.. tp dah habis.. lain hari je lah ak try makan special srwak ni... dah smpi bilik, ak nak sedia plak utk esok hari.. tup tup. mana lab coat aku?? hah..aku rasa dah masuk dlm beg..tp mana dia?? ayo.. aku dah salah masuk beg ke tym ak kemas bilik malam tu.. adush!!! mcmn boleh jd mcm ni?? tp naseb baik lah other clasmet ak ada extra.. huh..kalu x, ak mencemarkan nama baik U ak..

k. stop for that topic, meh ceta pasal bilik aku yg 'BESH' nih.. hihi.. urm, korng mesti terkejut kalau tau hrga dia.. rm18 utk sehari.. korg pepandai lah kira ye.. kalu 5 mgu tu berape.. hikhik. and plus, deposit 100 utk book.. n, n, n.... ak xtau mcmne cina tu kira..the total is.... xyah lah g tau. hihi.. keadaan nya..boleh tahan lah.. BOLEH TAHAN X SELESA...hihi.tp bilik ni kan pakcik rumet ak tu yg carikan.. kira, ok lah. dah nyusahkan org..nak demand2 lg.. tak patut betul..

sebenarnya x lah teruk mana..cuma, nih sebelah ni.. pekerja c*** tu. ak ok je dgn dorg..walaupun org seberang.. tp tu lah.. merokok..setiap masa merokok.. boleh mati ak ni hidu asap rokok..jangan2 balik dr attachment ni, ak d serang athma balik. huh... *palis... dan, dan lagi.. tuh dapur dia kan sebelah ni je.. tgh hari td, tgh dia buka2 periuk.. keluar plak bau basi... adduuuhhh... ak xtau lah dia buat apa dgn mknan tu.. tiba2 plak bunyi dapur d hidupkan.. dlm kepala aku dah pkir mcm2... ak ingat dia nak oanaskan mknan basi tu.. huu... lantak dia lah..

lagi, lagi satu..nih..ak heran. bilik penyewa lain, toiletdorg dlm rumh..apsal plak kami ni dkt luar...dah tu nak kena share dgn org seberang tu plak..aish.. x boleh jadi nih.. byr mahal2 mcm ni jenis punya service dapat? harga mcm bilik 5 bintang y layak duk oleh org kaya, tp toilat nak kena share dgn org seberang? x boleh jadi nii... ke, ni kes mkn duit ni.. tau yg ktorg terdesak nak bilik, sengaja naik kan harga.. huh, kalau betul, x halal lah duit yg ko amik tu wahai c*** kedekut... hish!!! geram..geram..GERAM!!

tp ak dh buat jahat dah dgn c*** tu.. cadar dia ak buat kapet a.k.a pengelap kaki.. hahaha.. dari warna putih..sekarang dh warna Milo da..haha.. sape suruh. dah org sewa bilik mahal tu, sediakan lah at least each bed got 1 pilow.. tilam pun ntah harga brp dia p beli.. badan ak terasa je kayu katil buatan dia ni.. bila minta pilow.. dia bagi pilow yg mcm org buat bantal busyuk tu.. huh!!! lucky makcik rumet aku tu baik hati, pinjamkan pilow dia...selesa gak lah tido.. satu je kot istimewa bilik ni.. dia guna air conditon.. xde kipas syiling ye.. nak tak nak kena guna gak wpun skrg musim sejuk.. kalau x x bernafas lah kami ni.. huh.. sabar je lah. harga x padan dgn rupa langsung...

em.. dah mula mengantuk.. esok nak kena bgn awal.. bukan sebab xnak lewat g praktikal, tp nak kena compete dgn org seberang... nak guna toilet. hahaha!!!

jom cek peparu d hujung attachment.. hari tu tym 1st masuk U, Dr komen peparu ak mcm byk habuk.. normally not mcm tu.. dia ada suspek ak got athma.. tp tu buku lama lah...dah 20thn yg lalu..skrg xde dah.

everything's new...

yee.. akhir nya saat aku menaiki kapal terbang tiba..
waktu itu adalah semalam..
hihi..

cerita:

aku + classmate yg juga roomate aku, bertolak ke kL Sentral dlm pkl 8 lbh.. flite pukul 1145.. ingat nak bfast dulu sblm naik bas tambang murah tu, tp tkut terlambat plak.. macam kisah akak classmate aku... dorng tertinggal flite.. dan terpaksa lah beli tiket baru..

sampai je LCCT tgk status flite... eh, mana dia?? mana AK 5206 punya flite?... roomate ak tny kat kaunter.. dimaklumkan flite ktorang canceled.. HAH??!!! xde inform pun.. mcmn sekarang ni? dah lah kalau nak beli tket baru, duit dlm bank xda.. memang zero.. huhu~~

lepas tu ktorg d arahkan utk pegi 1 kaunter ni. so tny punya tny.. rupanya flite ktorg dah kena merge dgn flite lain.. so tukar status baru, naik AK 5208 pukul 1255... huhu..~ kalau tau mcm ni, ktorg g bfast dulu kat kL sentral.. ni kt LCCT ni nak mkn apa? first lepak mcD.. tapi dah bosan lah tekak ni terima mcD.. pegi KFC plak.. yg ni x besh, sebab pekerja tu biadab semacam. hihi... xda lah, tp apa salahnya kalau layan customer elok2 kan..

"tak nampak ke ayam dah habis? ktorg ade burger jer"

huh hilang selera nak makn.. kalau ye pun nak info ayam dah habis... ckp lah elok2.. so, xde pilihan lain, pegi lah mcD.. hihi nak mkn benda lain, ade je.. tp budget x cukup la.. pa boleh buat.. so perut ak pun d isi dgn set bfast mcD..

dah siap bfast, g check in.. sepanjang Q-ing tu ak + roomate ak asyik test berat beg ktorg je... takut2 kalau overweight... sampai pekerja LCCT tu perati ktorg.. haha, kalau korg tgk aksi ak + rumate ak tu, korg msti ckp yg kami ni mcm budak lower form. gelagat x serupa umo 22 thn langsung... jeng jeng jeng, tiba lah giliran ak + rumate ak utk check in.. beg rumate aku kena charge rm95 dan aku, rm45... huhu~ nak naik kapal pun x hepi dah.. masam je... tp apa boleh buat... gara2 xnak bawak beg byk sgt, kiranya nak sng urus, jadi mcm ni. OVERWEIGHT!!

aku selalu naik kapal amik masa 2jam 30 minit tp kali ni just 1jam 20minit (actly kan, 1 jam 45 minit, tp ntah pilot tu bawak laju kot...) dan.. ak rasa ni lah 1st tym aku naik air bus.. yg konon nya besar tu.. hihi..memang besar pun. ak duk seat belakang.. no 42, drpd 51 baris.. yg selalu ak naik tu ada dlm 30 baris je.... dan, dan lagi.. nak pegi ke air bus tu... aduuuhh... punya lah jauh.. nak kena marathon dulu baru sampai.. dan aku rasa kalau jalan sikit je lagi boleh sampai KLIA ak ni.. em..

then, pendek citer, ak pun sampai lah KUCHING.. pendek citer lagi... ak pun sampai lah bilik sewa aku yg dekat2 area tpt aku praktikal ni.. Hospital Umum Sarawak... the end.

the next day, i'll tell what happen on me.

p.s.:that feeling...still inside me. i'm not fully recovered from that stupid thought.

sudah gila kah?

semalam aku type entry aku bekenan perasaan..yg ada kaitan dgn topik perbualan dj HOTfm.. tapi, last2 aku just save it as draft sbb....aku rasa macam x sesuai utk d baca secara umum. hehe...macam pelik ja ayat tu.. some we have to keep it, walaupun berat hati ni memendam tapi utk kebaikan semua pihak.. jangan ada kontroversi timbul, yg boleh binasakan hubungan sesama manusia.. hihi...

ok.. aku terpikir, boleh kah kita kawal, the way otak kita berfungsi? macam... "moksha" ha? am i using the right word? yaa.. ak rasa macam kita sebenarnya ada kebolehan tu.. ke aku sorang je rasa.. hihi.. korang tau x, aku rasa otak aku ni tersekat pengaliran impuls nya.. ak x boleh berfikir mcm aku berfikir zaman2 sekolah aku... dulu aku rasa, ak boleh think out of the box..sekarang? kalau itu infonya, itu juga lah ku terima. kenapa hah? dan.. aku x boleh 'twist' info tu utk jadi output yg 'gempak'... mana perginya kebolehan ku itu? tolong lah.. adakah otak aku sudah tua??? and those who still playing with numbers, please dont stop it.. sbb.. itu lah yg boleh buat otak kita awet muda.. risiko korang utk cepat lali adalah kurang berbanding dgn mereka2 yg x main dgn nombor.. hihi, aku lah salah sorang golongan 'tua' itu..

ak tetap rasa.... ada cara utk mengawal otak kita berfungsi.. aku sudah gila kah?? hehe.. betul lah. tapi aku x boleh express 'pengalaman' ni.. ak takut, kalau aku kekal buat apa yg sekarang aku buat, korang nampak aku mcm zombi lah pulak. tp dgn cara ni ja info2 tu x kan lari dari otak aku. haha *sedang membayangkan sekor zombi pegi dewan peperiksaan utk jawab soalan

sudah lah kamu melayan kepelikan aku nih.. dah.. dah.. pergi la baca blog org lain pulak.

Bear & Tigger



cerita mengarut:

suatu masa dulu.. aku sangat mengidamkan Bear tu. setiap hari aku intai Bear tu. letak lah mana sudut pun dalam kedai tu, mata aku ni mesti cari Bear yg aku suka tu. bila x jumpa, aku mesti lemah sebab Bear tu lah yang bagi aku semangat setiap hari. berhari-hari aku tunggu untuk jadi tuan Bear tu. tapi betul kah hati aku ni nak jadi tuan dia. aku cuma minat dengan Bear tu sebab Bear menarik.

satu hari, aku dapat tau yg Bear tu dah ada tuan.. mesranya tuan tu peluk Bear tu. huh dengki memang ada. tapi apa kan daya, duit yg aku kumpul, belum cukup nak buat aku jadi tuan Bear tu.. so, I just let Bear go.. sedih?? huh, tak ada lah sangat.. memandangkan tuan Bear adalah jiran aku, so Bear mestilah dekat dengan aku juga kan. hihi. sakit, memang untuk aku tengok kemesraan tuan Bear tu dengan Bear. tak nak tengok. tapi mata aku tetap jeling Bear. tak boleh lari. sebab aku suka sangat dengan Bear. huh, geram!!

months after, aku terpaksa tinggal tempat lain sebab aku ada tugasan yang penting. dari saat tu, aku tak dapat lagi tengok Bear. dan lama- kelamaan perasaan ingin jadi tuan kepada Bear tu pun hilang. tapi, ada lah satu peristiwa ni, tengah balik bercuti, aku nampak Bear ada dalam kedai yang selalu aku intai tu. aih? dah kena jual balik ke Bear tu. mula tu aku just sentuh-sentuh bulu Bear yang best tu, lama lama, terbeli lah pulak. so now, aku lah tuan Bear tu. makin hari makin sayang aku dengan Bear tu. macam tak nak lepaskan pulak. hihi, aku tau dah besar, tapi masih nak ada Bear.. but i like this feeling. kalau Bear tu hilang dari hidup aku, tak tau lah tahap mana sedih aku nanti. tak dapat bayang kan. huhu

but one night, tengah aku bersiar dekat 1 taman ni, aku terjumpa Tigger. even Tigger tu tak lah cute macam Bear tapi...entahlah. aku pun bermain main dengan Tiger tu.main dengan bulu dia.hehe. just one night. dan kebetulan masa tu aku sedang bertugas, maksudnya, aku far away from Bear. ye lah tak kan aku nak angkut Bear tu sekali, susah lah aku nak buat tugasan.. hihi. and suddenly, perasaan aku selama ni dengan Bear, yang aku rasa macam tak boleh kalau Bear tak bermain dengan aku, seakan akan hilang. huh?? apa kena dengan aku ni? aku dah jatuh hati dengan Tigger kah? tapi bila fikir fikir, tanya hati ni.. tak ada pulak aku nak jadi tuan kepada Tigger tuh. so, apa feeling aku nih?

em...

AKU.DIA.&.KAMU

title apa tuh? aku berskandal? huh? siapa orngnya??

xda la. kepala ak serabut sekarang..
paper aku belum habis lg, ada tinggal 1 paper g.. itu pun 5 hari akan dtg baru jumpa..
gap yg sungguh pjg PENAT tunggu
byk berlaku sepanjang minggu ni
antaranya..

laptop aku bermasalah. sakit konon. haha. diserang virus. tuannya juga asyik diserang virus. x brenti2 bersin.. aku heran. kenapa ak kuat bersin ha? apa masalh hidung aku? kena air sikit, bersin.. bgn pagi kalau aku salah sentuh ja hdung aku ni.. bersin sampai lah ke tenghri.. ak paling x suka bila serangan ni dtg tym ak solat. huh..tau2 ja la apa yg kluar klu dah bersin byk kali.. x khusyuk jadinya solat aku memikirkan pengaliran cecair tu.. haish!!

ok, berbalik pada ceta harta ku paling precious ni.. ak xtau lah nak buat apa tym tu. hendak tunggu 1 task tu siap pun berejam. tgu sampai hbs bateri pun masih pada skrin yg sama.. last2 ak cabut saja power supply dia sbb ak xtau nak buat apa lagi..

baru2 ak bersihkan lah dia...mandikan dia.. make up kan dia.. haha tipu lah. just lap2 habuk saja laa. lps tu aku on, aku uninstall 1 benda ni yg konon nya boleh selesaikan masalah lptp aku.. jeng!!! EH elok lah.. xtly sblm ak instal benda tu ada lah 1 benda... apa korng pgl ye? pop-up ke? selalu kuar kt bawah tu kata lptp aku in risk lah.. dia detect strain virus apa ntah lah.. macam2.. suruh aku register lah. sedangkan tym tu aku dah uninstall benda alah tu. tp tuh!! sisa2 dia masih wujud dlm lptp ku.. dan dsebabkan itu juga lah ak x on lptp ku utk 3 hr..kot. x ingat. ke 2 hari je?? hehe.. tp sekarang dah ok.. hehehe

nih byk lagi mau cerita ni.. tp lengthy la pula entri ak jadinya kan..
xpa lah.. lain kali saja.
daa..

bye bye


this month will be ended with this feeling
tp itu cuma siang tadi
sekarg sudah ok
wpun masih bersisa.. huh lupakan

sblm type entri ni aku sempat cari pasal horoscope
dah jumpa, x faham pula mksdnya
naa aku bukan jenis percaya itu semua
just utk bersuka2
terfikir utk mengaitkan dgn apa yg ada
sebab semua org datang menyapa
skandal masa sekolah
ya..mereka2 semua
hehe xlah semua, separuh saja
hoho.. HOT juga aku ni rupanya
uweekk sila lah muntah
hA hA hA

confession

sesungguhnya

berterus terang itu adalah yg terbaik

bukan sj utk diri sendiri

tp jg utk org sekeliling

walau kt mungkin akn sakiti mereka

fuh.. lepas 1 beban d dada

hehe

memori dan sekarang

cerita:

dulu aku ingat mencari adik angkat, abang angkat, kakak angkat tu mcm 1 perkara yg mesti budak2 buat bila masuk lower form ni. org sibuk cari calon2 yg sesuai.. cari yg hensom, yg cute, yg cantik.. macam2 kriteria di senarai kan. huh..aku?? x cari siapa2 sebab aku malas layan suma benda tu.

tiba2 satu hari tu, rakan kelas ku minta data peribadi ku. konon nya ada org lain yg pesan. haha. aku pun bagi je lah. aku pun xtau sbnrnya apa perlu aku bagi. seperti biasa, besday, fevret food& drink, ambition, hobbies... tu semua antr benda yg aku ingat aku tulis. dan beberapa hari eh minggu kot lepas tu mula lah sesi perkenalan aku dengan sorang senior. haha

kalau di ingatkan balik, waktu tu aku x kenal pun siapa dia. aku agak2 ja orang nya drpd description yg dia bagi. huhu..nasib baik jugalah betul.. kalau x, malu aku. so, dari saat tu, aku dan senior ni just calling2 je... x ingat pulak apa yg berlaku lps tu. cuma yg aku ingat sgt dia dah menjadi adik beradik angkat aku.. K.O.N.O.N haha!!

few years after. haha.. dan perkara tu baru belaku beberapa hari sebelum ni, ak dan senior ditemukan kembali melalui facebook. cewah. macam apa jak. mula lah msg2.. and last tukar no fon. ceta2 balik zaman muda2 dulu.. menurut c senior ni, aku jual mahal. ayat2 dia langsung aku x layan. di ajak keluar aku x nak. huh? ye ke aku mcm tu dulu. aku x ingat pun. haha!! dipendekkan cerita, c senior pun mula lah ayat aku balik.. stat from d beginning kononnya. haha!! malangnya kekosongan tu dah terisi. sori lah ye. ko datang lambat. haha... jadi, skrg ni dia cuma jadi abang yg tak naik pangkat. H.a.H.a cian dia yee..


tajuk bebas

menyempat lagi bah aku post entry.. org sibuk2 study aku sibuk2 touch up blog page ku. haha. bertuah punya budak. ada masa x mau gunakan sebaiknya. nanti mengadu2 macam mau mampus x dpt jawab soalan. maafkan lah budak x seberapa betul ni ye..

ni lah konon hasil nya. hihi. mula tu aku mau guna pic sendiri utk banner atas tu. siap lah sudah ni aku letak.. tiba2 aku malu sendiri pulak tgk pic aku tertampang besar d atas. yg x tahan tu ak buat gaya 'ikan buntal'.. hehe, so aku tukar lah banner tu jd yg atas ni. suma sumber gmbr adalah dr pak Google. credit utk mereka2 yg terlibat. dan sorry gak sbb aku dah guna hasil karya korg. hihi.

sampai detik ni, dah masuk 24 jam.. malah lebih lagi, aku e.N.j.O.y huhu... xpa, lepas ni aku akan isi si Otak dgn benda yg sepatutnya.. siap sedia lah Sang Otak. haha!!

em.. beberapa hari ni, aku sudah terjatuh hati dgn cerita 'Sumpahan Bunian'. kalau dulu, asal ja ada si Puteri tu berlakon.. aku mesti xnak tgk. of coz lah dia sedap mata memandang.. nice wajah nya.. baby face kan. tp gara2 dia berlakon dlm cerita... opps ak xtau tjuk lah. yg dia pegang watak Puteri tu.. em, ak rasa dia gediX.. berlakon x natural. haha!! jahat x aku. tp dlm ceta yg bunian ni.. ok lah. boleh diterima. watak orang besar, matang... cuma yg aku x berapa suka ni.. skrip dia. macam ada benda yg tergantung. boleh tgh2 tgk ceta tu ak tny rumet aku "siapa tulis skrip ni?". huhu suka ati aku jak kan mau komen itu ini. cuba kalau dsuruhnya aku yg buat. hah, serabut lah mungkin jalan ceritanya..



wee... sempat lagi aku browse pasal ceta ni. actually nak cari pic jer utk d tempek kt blog aku ni eww bhs gue sudah bercampur aduk laaa.. tapi terbaca lah pulak yg ceta ni cuma ada 19 episod. dan hari ni dah yg ke 18. huhu. next monday kena tgk penyudah ceta ni.. x boleh miss. nasib baik lah tym tu ak xde paper. hikhik...

ptg td ceta tu berakhir dgn c lelaki (Adam) di panah petir sebab telah meninggikan suara trhadap sang puteri bunian (Hawa).. so agak2 apa the next scene ..?? aku rasa lah kan.. mesti Adam tu lumpuh, dan c Hawa yg dah cacat mukanya itu lah yg jaga dia nanti.. bukan bini no2 dia tu.. lps tuh baru lah c Adam ni sedar dan nyesal dgn apa dia dah buat... tengking2 dkt Hawa tu, kata Hawa ni buruk lah, mandul lah. dia sebenarnya dah dibutakan dgn sikap bini no2 dia.. dan minta2, cerai lah dia dgn bini no2 dia tu.. hahaha!!!! dush, xpun watak Adam mati mcm tu je. huhu.. tgk lah nnt ari isnin ni pa slot dia.

aku selalu tgk cerita separuh2..kalau bukan tgk ceta tu dr episod awal tp last2 tu aku x ikut, mesti aku tgk ceta tu pd episod last2 tp yg awal tu aku x ikut.. huhu, ceta Nur Kasih tu pun aku dah x tgk dah.

tisu mana?

naah..lepas sudah paper aku. tapi baru 1. ada 4 lagi.
so far..huhu no comment lah pasal paper aku hari ni. mau kata ok..macam x ok. mau kata x ok.. macam.. tia* ok. haha. naa malas lah mau fikir. aku cuma harap x repeat paper jak. lulus kira syukur. teett.. x bercita2 langsung aku ni. ya lah. dah lepas. aku mau buat apa lagi. doa lulus saja lah. org lain mungkin akan terus bjumpa dgn lecturer.. ngadu2 xleh jwb.. buat muka kesian dorang. well, sendiri mau ingat lah kan. aku sedar, ak x stdy elok2.. jadi sendiri mau tau lah. stop ceta sedih murahan ini. haha

seperti kebiasaannya, kalau aku d landa 1 perasaan yg x besh ni, aku mesti cari coklat. haha. tp ak x jumpa coklat. jumpa roti telur dan teh tarik je.. ok lah. mulut sudah diberi kerja utk mengunyah, kalau x mesti mlm ni aku tido. huh! sikit2 mau tido. marah ckit tido. tension ckit tido. merajuk ckit tido. hepi x pulak mau tido. ak pun xtau lah...

hehe, cerita sebenarnya pasal makan ni.. maaf ya sudah tersasar sedikit dr landasan hihi tgh menikmati makanan berasaskan telur tu aku t'dgr org bersin. huh! mencari lah aku ni konon. pusing kiri kanan..x jugak jumpa siapa yg buat. tup tup org depan pulak yg buat. dah lah merokok kan..asapnya tu menghala tpt aku. dush!! mau saja aku sumbat rokok tu dlm mulut dia, tutup hidung dia. suka sgt kan dgn asap.. geram aku. heh, tersasar lagi. tau x dia bersin d mana.. menghadap makanan yg di hidang utk pelanggan. dah la x tutup mulut. ish!! habis lah tersebar semua virus2 dia tu. dia bersin bukan sekali..berkali2..tempat yg sama. eeiii tolong lah. hilang selera aku makan. ternyata lah iklan d tv tu x beri kesan sgt kan. ka..org ni yg x pandai sedar2 pasal kebersihan ni. malas ambil tau kan..sedang kan benda tu utk kebaikan dorang juga. nanti bila sudah sakit teruk, yg kira2 mau mati sudah.. baru mau sedar. ceeeh... x baik ni cakap pasal sedar2.. aku x juga pandai sedar yg study last minute tu x baik. hahaha!!!

k lah. lain kali aku merapu lagi. tuuttt..

*tia - tidak

exam mood

marapu dulu sebelum melangkah ke hari esok

hihi..esok stat da paper aku yg 1st. dimulai dgn paper
  • clinical virology (28oct)
  • biomechanics&ergonomics (01nov)
  • entrepreneurship (04nov)
  • mngment&safety of toxic (08nov)
  • and last sekali advance lab diagnostic (14nov)

hihi..
apa hihi ni? heppi ka? well, malas la mau ngadu2 tension ka, apa ka.. nanti ada org bising2 pulak kan. haha! nanti org kata aku ni mengada. tension sikit pun bising. macam lah dunia aku berakhir dgn tension. macamlah penyakit kronik kan. haha. teda la juga bah. itu kan satu ekspresi. setiap orang tahap penerimaan nya tu berbeza. ada org yang kebal dgn stress..ada org yg x boleh stress sikit, ada org yg x bijak handle stress..macam2 org wujud kan. mana lah tau dengan tulis somthing ni boleh hilang kan stress.. wawawah! apa aku merapu ni. tiada apa. jangan kamu risau. aku tidak merujuk pada mana2 badan. hihi. peace world.

exam kali ni, huh yg tiada study week pun utk kami ni. memang macam....x tau lah mau describe mcmn. mungkin juga semangat2 aku ni sudah habis waktu exam practical hari tu, dengan test yg last minutes punya, jadi utk exam kali ni macam aku sudah tidak bersemangat. tambah lagi dengan otak ku yg ku rasa x mau sudah terima sebarang fakta yg sepatutnya.. fasa enjoy sudah dia.

"Jangan Suruh Aku Ingat Benda Tuh. Aku Mau Enjoy!!" itu lah kunun otak aku bersuara. hii. tapi, mengingatkan purata nilai gred keseluruhan aku x berapa memberangsangkan, jadi terpaksa lah juga aku isi otak ku dengan fakta2... sori ya otak. tahan kejap jak lagi. 3 minggu ni sila berkhidmat dengan baik. aku tau ko hebat. kalau nda, masakan kau boleh buat aku masuk U sekarang. pleeezee.. tunjukkan kehebatan kau. aku tau banyak lagi ruang dalam kau. belipat2 kan.. aku tau.. nah senyum sudah dia. cantik bah belipat2.. itu maksudnya kau golongan bijak.. please ya Otak...

huh.. harap aku dapat buat yg terbaik..walau aku tau, aku blajar last minute. hihi.
'Aku Kan Hebat'

cayo-cayo!!!! aja-aja fighting!!! gambade!!

penyakit apa??

case:
  • seorang budak mengalami perubahan pada dirinya. sebelum ini beliau happy sahaja cuma beberapa hari ini beliau merasakan sedikit ketidak-senangan pada dirinya. seminggu ini, beliau telah menghadapi 3 ujian minda yang telah memberi kesan kepada jiwanya.

symptoms:
  • suka mengelamun
  • suka dengar lagu mendayu2
  • craving
  • kuat tido
  • kaki aktif melangkah tanpa tujuan
  • menderma kepada tauke kedai ini sungguh bahaya ya tuan2 puan2

suspected:
  • ? premenstrual syndrome
  • ? putus cinta

result:
  • setelah beliau menjalani beberapa ujian, beliau didapati mempunyai jiwa yg tidak tenang disebabkan aliran darah yg tidak stabil atau dlm erti kata yg lain beliau menghidapi penyakit tension. punca sebenar tidak dapat dikenal pasti kerana kekurangan alat pengesan yg canggih di pusat kesihatan tersebut.

td aku terdengar lagu ni d Guardian tym aku sibuk 'menderma'..hehe. nice lah. bintang kecil ini adalah Connie Talbot


video