feelings..

seronoknya hidup seorang kanak2. sentiasa happy, x payah fikir pasal masalah lain. apa dia mahu, pasti dapat. best kan. jelous nampak dorang boleh senyum, ketawa macam tu. kalau lah aku pun boleh kembali ke zaman itu. hidup sentiasa happy, tenang, free... i wish i can.


anak buah orang



anak orang

best ja tgk riak muka dorang. happy yg memang ikhlas happy. bukan di buat2...bila lah aku boleh macam dorang. ak cuma boleh happy tapi sedih d dalam. :-) huh! sapa kata buat mcm tu senang..penat tau. aku penat!!!

I
HATE
OF
BEING
LIKE
THIS!!

p.s.:ak tak pndai layan budak :-P

u're rejecting me??

aku..dalam proses mengurangkan harta karun ku. memandangkan aku akn berpindah ke kampus baru, tapi masih di bawah jagaan universiti yang sama, jadi harta-harta ku juga harus dihad kan kuantiti nya. tambahan pula ini merupakan semester akhir ku. untuk memudahkan perjalanan balik kampung ku nanti d hujung sem, aku pun menge-pos harta2 karun ku. masuk yg petang tadi, adalah trip ke-3 aku hantar barang. aku punya 3 bungkusan utk d pos menggunakan pos laut (sea mail) 1 pos laju, dan 1 pos ekspres. sudah selesai mengisi borang, yang pada ketika itu aku isi dengan pantasnya memandangkan kakak post office tu dah membebel nak balik rumah, almaklumlah jarum pendek dah tunjuk nombor 5, aku pun angkatlah bungkusan2 ku ke alat penimbang *hee sebenarnya kwn aku yg angkat sebab aku masih isi borang lain.. tetiba kakak tu..

"eh, mana boleh hantar macam ni. Amat(bukn nama sbnr), boleh ke hantar mcm ni?"

"eeeeeh mana boleh. jahanam lah"

"tak boleh dik. mana boleh hantar macam ni. Ni lah contoh-contoh bla bla bla..." *ak x ingat apa kakak sorang lagi yang menyampuk tu cakap..

huh..ya lah..aku bawak lah balik bungkusan aku tu..nah!! aku bungkus cantek2..siap bagi tali segala...hehe..hajat nak perli, tapi salah sendiri...

ish!! tak puas hati. apsal x boleh. apa ingat kalau org bungkus, x jahanam lah box aku tu?? huh!!! sama saja laah...xda beza. bungkus atau x, tetap akan koyak rabak, terburai isi2 box aku. huh!! aku PANAS!!


before


after

air paip

Tidur ku dikejutkan Dewi malam itu.

"Ti, Ti. Jom pegi toilet"

Aku yang masih mamai pun segera bangun dan ikut Dewi. Aku tak suka dengan tandas bilik sewa ku itu. sudah lah letaknya di luar bilik atau dalam erti kata lain, di bawah bumbung yang berlainan, dan agak ngeri juga persekitarannya. Apakan tidak, berdekatan dengan rumah keluarga yang tidak menyenangkan perilaku mereka. Mahu atau tidak, aku terpaksa juga lah menemani teman ku yang dah nak terkucil itu.

Pintu bilik dibuka. Kedengaran air paip deras mencurah-curah ke ladang gandum :-P.

"Ti, bukan air paip tutup kah tadi?"

Aku yang mulanya mamai dan blur, di ransang utk berfikir macam-macam. Aku mula berfikir ada orang dalam tandas tapi, siapa? huh? huh? adakah lembaga itu? Dengan pecutnya aku masuk bilik dan melompat ke atas katil. Muka aku tutup dengan bantal. Sedang, teman ku x rasa apa sebab keinginannya mahu buang air mengatasi reaksi panik, ketakutan aku.

"Ish, bilik sebelah mungkin. Cepat teman aku"

Haha. Mahu saja aku ulang tayang reaksi spontan ku yg mamai dikejutkan tu. Lepastu record, dan tgk berulang-kali. Lawak!!

jom nonton!!

ingat x ada satu post ku, yg ku observe sperm..hihi..yg ku excited sangat tu kunun. em..jom nonton video ku amik.
video
susah nak adjust dapat bulatan tu betul2 kat tgh...


ada kepala 2, ada kepala besar...

tak tau lah

ak tiada apa mau d kongsi
tp mau menge-post something d blog ko yg suram sdh ni
ermm..
ok, ak pick a story to write on.
mm, cerita kelmarin/semalam tapi, d ringkaskan lah ya.

pagi tu aku p sunday market.jalan2...pegi beli bag utk adjust beg pakaian ak yg mulanya overweight. so utk mengelak utk menderma kt kaunter check-in, lbh baik adjust awal2..kan hari tu tym ak p kuching ak kena rm45. sayang duit time2 pokai ni. dah berapa kali ak minta duit dgn parents ku. segan ku...

ok next, g rumah grandma kazen kwn ku. sekali dgn celebration birthday kazen kwn ku yg 24th. hehe..senang mau ingat tarikh nya.a day after x'mas..kan.. ^_^

ok. next ak d epot. siap sedia mau terbang. ni 1st time ak sempoi. hihi. pakai baju rumah saja. dgn jeans, selipar jepun. barang?? ada 2 beg. 1 buat hand luggage, lg 1 masuk kargo. urm, berat juga lah. mau putus uga urat2 ku mengangkat. before naik kapal tu, ak ada mau curi2 amik gambr. ak tau x boleh amik gmbr d kawsn tu, tp ak kan nakal. haha. tapi kedapatan. kacau betul. ganas lagi tu dia cakap. terluka hati ku. huk huk :-((

so, ni lah pic yg ku amik.


gmbr tym ku curi2 amik. haha!! jd mcm ni plak sbb kena tegur kan.



beg ku

istimewa

siapa tahu akan keistimewaan diri sendiri?

ak tiba2 terpikir..apa ada pada aku sebenarnya.mau kata aku ada rupa, ak rasa ak ni taraf muka etnik ja.. hehe mcm org ulu-ulu...haha. serius ba. kalau dulu aku seronok bila ada org menunjukkan minat dgn aku. kemudian aku akan mula tunjuk mesra dgn dorg. just give a smile. hee.. bila dorg jadi kawan aku, aku akan layan dgn baik. ak buat apa yg ak selesa, tiada perkataan 'control'. tapi x lah sampai korek hidung pun depan dorang..tu dahsyat tu. :-P ni kira perkara baik dalam diri aku kah?? ada org cakap aku lemah lembut. haha!! ak x rasa pun. ak rasa diri aku xda ciri tu pun. utk jadi lemah lembut ak rasa penat. ak suka selekeh. ada org cakap aku baik. huh?? part mana yg aku baik nih.. ya kot. ak baik. tapi utk org yg rapat dgn aku, dan org yg baik dgn aku. as long kamu x buat aku meluat, sakit hati then ak akn layan kamu dgn baik... tapi ak sekarang dah x buat baik dgn org yg baik dgn aku.. sungguh sedih :'(( ada org cakap aku menarik. hehe. cepat muntah sekarang. bhgn mana yg ak menarik? ak pakai selekeh pun kata menarik? pelik pelik pelik. apa yg ak dah buat sebenarnya sampai ada org kata ak menarik? ada org ckp dia suka attitude ak. hehe. attitude??? ak x ber-attitude mcm princess pun. kalau depan org, ak suka ketawa besar. good attitude kah tu? hairan. apa ada pada ak sebenarnya??

sesi mencari diri sebenar.. kaunselor ak ckp, kalau kt x tau siapa diri kita, kita mudah terikut org. ikut pergi sana sini, and last membinasakan diri. so ak mau cari diri aku, siapa sebenarnya. which is which the strength and weakness of me.

p.s.: hargailah apa yg kt miliki skrg, jgn sampai dah hilang baru mencari.perkara ni betul2 bagi pengajaran utk diri aku. semua kerana Bear...

:'((

Apabila kamu merasa letih kerana berbuat kebaikan
maka sesungguhnya keletihan itu akan hilang dan kebaikan itu akan terus kekal.
Dan sekiranya kamu berseronok dengan dosa maka sesungguhnya keseronokan itu akan hilang dan dosa yang dilakukan itu akan terus kekal.

that whats written on belLa's blog.sememangnya aku penat dah skrg.tp ak x pasti lah samada ak buat ni adalah kebaikan ka, atau keburukan...on other side, boleh d lihat sebagai kebaikan, on the others pula, kelihatan sebagai dosa.tp bagi aku, ia nya sebahagian daripada kebaikan. semoga kecekalan ak utk terus melakukan kebaikan ni, akan menghilangkan keletihan yg aku alami sekarang.

Bear..

:'(

ak penat

semangat semakin hilang

tapi kena bertahan juga

huhu~

keep waiting

Bear && Tigger part 2

perasaan ak yg bercelaru terhadap Bear dan Tigger akhirnya menjadi jelas. mungkin dulu ak terkena 'spell' dari bulu2 Tigger yg kunun ak rasa best tu. Tigger tu sengaja buat ak jatuh hati dengan dia kan. dah jumpa pun d taman, macam terbiar jak, for sure lah not secure bah. yg aku terlalu lemah, cepat berubah apa hal kan. Bear aku d rumah penat2 tunggu ak, setia tunggu ak malam2 bagi aku comfort kalau ak sejuk tym mo tido, yg nda merungut kalau ak cabut2 bulu dia klau ak bad mood...ak biarkan. apa org bilang..x bersyukur dgn apa yg ada..mcm tu lah kalau org tamak kan. mau juga ada 2 plushes. 1 dah cukup lah. mau 2, mana mau letak??

Bear ak pun kecik hati dah dengan perbuatan aku. ak pun x tau kalau Bear masih benarkan ak peluk2 dia, sentuh2 bulu dia, comfort kan ak malam2 kalau ak sejuk... sebab sekarang ni Bear... ak pun x tau d pelusuk mana dlm rumah ak Bear berada. selalu atas katil ba.. kejap2 jak ak jumpa Bear. balik dari buat tugasan, ak jumpa dia kejap... then bila ak buat kerja rmh ckit, Bear dah hilang entah mana. betul2 merajuk dgn ak Bear ni sebab ak sudah dua kan dia dgn Tigger. oh,please Bear...ak masih sayang kau. aku xmau kau hilang dari aku. ak tau perbuatan ak dah melampau. kalau ak kata ak dah sedar, Bear mau nda munculkan diri, mesra dgn aku mcm dulu lagi?? Bear....

aku sayang Bear..

untitiled

my heart will go on..
sorry

kakiku sakit...

malas sdh ak mo buat week, week...day, day tu..
yg pasti sekarang week 2, day 4..

dulu aku pernah chat dgn kawan ak punya kawan. dia cakap, sesetengah perkara tu baik x pyh bagi tau c kawan..pandai2 lah. ya, ak pun buat mcm tu juga.. tapi mcm nda sedap hati pulak. dan..kalau bagi tau pula, mesti akan jadi macam2.. tp ak mau bagi tau jugak. then, i've to prepare for the possible outcome.. (~_~)

funny oo ak dapat msg, org betulkan BI aku...sudah tu status update d FB lagi tu..kin malu betul!
tu lah..masuk U ni x guna BI langsung. BM jak memanjang.. sbb majoriti pelajarnya melayu kan...Universiti Tolong Melayu lah ktakan..hihi... whatsoever. sedih juga sebenarnya sbb BI aku dah merosot baa... huk huk huk (T.T)

em.. malas mo ceta pjg2.. xda mood. bukan xda mood sebab c kawan, tapi sebab praktikal ni. environment mmg best...tp ada partner x best. huh!! layan jak laaa

p.s.: kasut flat tp kaki sakit mcm pki heels