bye bye


this month will be ended with this feeling
tp itu cuma siang tadi
sekarg sudah ok
wpun masih bersisa.. huh lupakan

sblm type entri ni aku sempat cari pasal horoscope
dah jumpa, x faham pula mksdnya
naa aku bukan jenis percaya itu semua
just utk bersuka2
terfikir utk mengaitkan dgn apa yg ada
sebab semua org datang menyapa
skandal masa sekolah
ya..mereka2 semua
hehe xlah semua, separuh saja
hoho.. HOT juga aku ni rupanya
uweekk sila lah muntah
hA hA hA

confession

sesungguhnya

berterus terang itu adalah yg terbaik

bukan sj utk diri sendiri

tp jg utk org sekeliling

walau kt mungkin akn sakiti mereka

fuh.. lepas 1 beban d dada

hehe

memori dan sekarang

cerita:

dulu aku ingat mencari adik angkat, abang angkat, kakak angkat tu mcm 1 perkara yg mesti budak2 buat bila masuk lower form ni. org sibuk cari calon2 yg sesuai.. cari yg hensom, yg cute, yg cantik.. macam2 kriteria di senarai kan. huh..aku?? x cari siapa2 sebab aku malas layan suma benda tu.

tiba2 satu hari tu, rakan kelas ku minta data peribadi ku. konon nya ada org lain yg pesan. haha. aku pun bagi je lah. aku pun xtau sbnrnya apa perlu aku bagi. seperti biasa, besday, fevret food& drink, ambition, hobbies... tu semua antr benda yg aku ingat aku tulis. dan beberapa hari eh minggu kot lepas tu mula lah sesi perkenalan aku dengan sorang senior. haha

kalau di ingatkan balik, waktu tu aku x kenal pun siapa dia. aku agak2 ja orang nya drpd description yg dia bagi. huhu..nasib baik jugalah betul.. kalau x, malu aku. so, dari saat tu, aku dan senior ni just calling2 je... x ingat pulak apa yg berlaku lps tu. cuma yg aku ingat sgt dia dah menjadi adik beradik angkat aku.. K.O.N.O.N haha!!

few years after. haha.. dan perkara tu baru belaku beberapa hari sebelum ni, ak dan senior ditemukan kembali melalui facebook. cewah. macam apa jak. mula lah msg2.. and last tukar no fon. ceta2 balik zaman muda2 dulu.. menurut c senior ni, aku jual mahal. ayat2 dia langsung aku x layan. di ajak keluar aku x nak. huh? ye ke aku mcm tu dulu. aku x ingat pun. haha!! dipendekkan cerita, c senior pun mula lah ayat aku balik.. stat from d beginning kononnya. haha!! malangnya kekosongan tu dah terisi. sori lah ye. ko datang lambat. haha... jadi, skrg ni dia cuma jadi abang yg tak naik pangkat. H.a.H.a cian dia yee..


tajuk bebas

menyempat lagi bah aku post entry.. org sibuk2 study aku sibuk2 touch up blog page ku. haha. bertuah punya budak. ada masa x mau gunakan sebaiknya. nanti mengadu2 macam mau mampus x dpt jawab soalan. maafkan lah budak x seberapa betul ni ye..

ni lah konon hasil nya. hihi. mula tu aku mau guna pic sendiri utk banner atas tu. siap lah sudah ni aku letak.. tiba2 aku malu sendiri pulak tgk pic aku tertampang besar d atas. yg x tahan tu ak buat gaya 'ikan buntal'.. hehe, so aku tukar lah banner tu jd yg atas ni. suma sumber gmbr adalah dr pak Google. credit utk mereka2 yg terlibat. dan sorry gak sbb aku dah guna hasil karya korg. hihi.

sampai detik ni, dah masuk 24 jam.. malah lebih lagi, aku e.N.j.O.y huhu... xpa, lepas ni aku akan isi si Otak dgn benda yg sepatutnya.. siap sedia lah Sang Otak. haha!!

em.. beberapa hari ni, aku sudah terjatuh hati dgn cerita 'Sumpahan Bunian'. kalau dulu, asal ja ada si Puteri tu berlakon.. aku mesti xnak tgk. of coz lah dia sedap mata memandang.. nice wajah nya.. baby face kan. tp gara2 dia berlakon dlm cerita... opps ak xtau tjuk lah. yg dia pegang watak Puteri tu.. em, ak rasa dia gediX.. berlakon x natural. haha!! jahat x aku. tp dlm ceta yg bunian ni.. ok lah. boleh diterima. watak orang besar, matang... cuma yg aku x berapa suka ni.. skrip dia. macam ada benda yg tergantung. boleh tgh2 tgk ceta tu ak tny rumet aku "siapa tulis skrip ni?". huhu suka ati aku jak kan mau komen itu ini. cuba kalau dsuruhnya aku yg buat. hah, serabut lah mungkin jalan ceritanya..



wee... sempat lagi aku browse pasal ceta ni. actually nak cari pic jer utk d tempek kt blog aku ni eww bhs gue sudah bercampur aduk laaa.. tapi terbaca lah pulak yg ceta ni cuma ada 19 episod. dan hari ni dah yg ke 18. huhu. next monday kena tgk penyudah ceta ni.. x boleh miss. nasib baik lah tym tu ak xde paper. hikhik...

ptg td ceta tu berakhir dgn c lelaki (Adam) di panah petir sebab telah meninggikan suara trhadap sang puteri bunian (Hawa).. so agak2 apa the next scene ..?? aku rasa lah kan.. mesti Adam tu lumpuh, dan c Hawa yg dah cacat mukanya itu lah yg jaga dia nanti.. bukan bini no2 dia tu.. lps tuh baru lah c Adam ni sedar dan nyesal dgn apa dia dah buat... tengking2 dkt Hawa tu, kata Hawa ni buruk lah, mandul lah. dia sebenarnya dah dibutakan dgn sikap bini no2 dia.. dan minta2, cerai lah dia dgn bini no2 dia tu.. hahaha!!!! dush, xpun watak Adam mati mcm tu je. huhu.. tgk lah nnt ari isnin ni pa slot dia.

aku selalu tgk cerita separuh2..kalau bukan tgk ceta tu dr episod awal tp last2 tu aku x ikut, mesti aku tgk ceta tu pd episod last2 tp yg awal tu aku x ikut.. huhu, ceta Nur Kasih tu pun aku dah x tgk dah.

tisu mana?

naah..lepas sudah paper aku. tapi baru 1. ada 4 lagi.
so far..huhu no comment lah pasal paper aku hari ni. mau kata ok..macam x ok. mau kata x ok.. macam.. tia* ok. haha. naa malas lah mau fikir. aku cuma harap x repeat paper jak. lulus kira syukur. teett.. x bercita2 langsung aku ni. ya lah. dah lepas. aku mau buat apa lagi. doa lulus saja lah. org lain mungkin akan terus bjumpa dgn lecturer.. ngadu2 xleh jwb.. buat muka kesian dorang. well, sendiri mau ingat lah kan. aku sedar, ak x stdy elok2.. jadi sendiri mau tau lah. stop ceta sedih murahan ini. haha

seperti kebiasaannya, kalau aku d landa 1 perasaan yg x besh ni, aku mesti cari coklat. haha. tp ak x jumpa coklat. jumpa roti telur dan teh tarik je.. ok lah. mulut sudah diberi kerja utk mengunyah, kalau x mesti mlm ni aku tido. huh! sikit2 mau tido. marah ckit tido. tension ckit tido. merajuk ckit tido. hepi x pulak mau tido. ak pun xtau lah...

hehe, cerita sebenarnya pasal makan ni.. maaf ya sudah tersasar sedikit dr landasan hihi tgh menikmati makanan berasaskan telur tu aku t'dgr org bersin. huh! mencari lah aku ni konon. pusing kiri kanan..x jugak jumpa siapa yg buat. tup tup org depan pulak yg buat. dah lah merokok kan..asapnya tu menghala tpt aku. dush!! mau saja aku sumbat rokok tu dlm mulut dia, tutup hidung dia. suka sgt kan dgn asap.. geram aku. heh, tersasar lagi. tau x dia bersin d mana.. menghadap makanan yg di hidang utk pelanggan. dah la x tutup mulut. ish!! habis lah tersebar semua virus2 dia tu. dia bersin bukan sekali..berkali2..tempat yg sama. eeiii tolong lah. hilang selera aku makan. ternyata lah iklan d tv tu x beri kesan sgt kan. ka..org ni yg x pandai sedar2 pasal kebersihan ni. malas ambil tau kan..sedang kan benda tu utk kebaikan dorang juga. nanti bila sudah sakit teruk, yg kira2 mau mati sudah.. baru mau sedar. ceeeh... x baik ni cakap pasal sedar2.. aku x juga pandai sedar yg study last minute tu x baik. hahaha!!!

k lah. lain kali aku merapu lagi. tuuttt..

*tia - tidak

exam mood

marapu dulu sebelum melangkah ke hari esok

hihi..esok stat da paper aku yg 1st. dimulai dgn paper
  • clinical virology (28oct)
  • biomechanics&ergonomics (01nov)
  • entrepreneurship (04nov)
  • mngment&safety of toxic (08nov)
  • and last sekali advance lab diagnostic (14nov)

hihi..
apa hihi ni? heppi ka? well, malas la mau ngadu2 tension ka, apa ka.. nanti ada org bising2 pulak kan. haha! nanti org kata aku ni mengada. tension sikit pun bising. macam lah dunia aku berakhir dgn tension. macamlah penyakit kronik kan. haha. teda la juga bah. itu kan satu ekspresi. setiap orang tahap penerimaan nya tu berbeza. ada org yang kebal dgn stress..ada org yg x boleh stress sikit, ada org yg x bijak handle stress..macam2 org wujud kan. mana lah tau dengan tulis somthing ni boleh hilang kan stress.. wawawah! apa aku merapu ni. tiada apa. jangan kamu risau. aku tidak merujuk pada mana2 badan. hihi. peace world.

exam kali ni, huh yg tiada study week pun utk kami ni. memang macam....x tau lah mau describe mcmn. mungkin juga semangat2 aku ni sudah habis waktu exam practical hari tu, dengan test yg last minutes punya, jadi utk exam kali ni macam aku sudah tidak bersemangat. tambah lagi dengan otak ku yg ku rasa x mau sudah terima sebarang fakta yg sepatutnya.. fasa enjoy sudah dia.

"Jangan Suruh Aku Ingat Benda Tuh. Aku Mau Enjoy!!" itu lah kunun otak aku bersuara. hii. tapi, mengingatkan purata nilai gred keseluruhan aku x berapa memberangsangkan, jadi terpaksa lah juga aku isi otak ku dengan fakta2... sori ya otak. tahan kejap jak lagi. 3 minggu ni sila berkhidmat dengan baik. aku tau ko hebat. kalau nda, masakan kau boleh buat aku masuk U sekarang. pleeezee.. tunjukkan kehebatan kau. aku tau banyak lagi ruang dalam kau. belipat2 kan.. aku tau.. nah senyum sudah dia. cantik bah belipat2.. itu maksudnya kau golongan bijak.. please ya Otak...

huh.. harap aku dapat buat yg terbaik..walau aku tau, aku blajar last minute. hihi.
'Aku Kan Hebat'

cayo-cayo!!!! aja-aja fighting!!! gambade!!

penyakit apa??

case:
  • seorang budak mengalami perubahan pada dirinya. sebelum ini beliau happy sahaja cuma beberapa hari ini beliau merasakan sedikit ketidak-senangan pada dirinya. seminggu ini, beliau telah menghadapi 3 ujian minda yang telah memberi kesan kepada jiwanya.

symptoms:
  • suka mengelamun
  • suka dengar lagu mendayu2
  • craving
  • kuat tido
  • kaki aktif melangkah tanpa tujuan
  • menderma kepada tauke kedai ini sungguh bahaya ya tuan2 puan2

suspected:
  • ? premenstrual syndrome
  • ? putus cinta

result:
  • setelah beliau menjalani beberapa ujian, beliau didapati mempunyai jiwa yg tidak tenang disebabkan aliran darah yg tidak stabil atau dlm erti kata yg lain beliau menghidapi penyakit tension. punca sebenar tidak dapat dikenal pasti kerana kekurangan alat pengesan yg canggih di pusat kesihatan tersebut.

td aku terdengar lagu ni d Guardian tym aku sibuk 'menderma'..hehe. nice lah. bintang kecil ini adalah Connie Talbot


video