Seronok ketika sekolah

Dulu....

Masa sekolah syok sebab....

...walaupun malas bangun pagi, tapi bila sampai sekolah jumpa banyak kawan, jadi happy.
...duduk dalam kelas dua setengah jam dengar cikgu bebel-bebel, sampai waktu rehat boleh main kejar-kejar.
...ada kelas PJ, boleh main macam-macam hilangkan stress.
...hari-hari ada sesi admiration dengan geng sepanjang hari.
...gaduh-gaduh dengan kawan tapi balik sekolah tetap jalan sama-sama.
...biarpun banyak homework, tapi tidak stress pun siapkan sebab esok pagi boleh tengok kawan punya.hehe
...setiap jumaat mesti dapat susu kotak.
...banyak aktiviti luar yang jadi alasan escape waktu pembelajaran.
...ada camping motivasi..tidur di kawasan sekolah dengan kawan-kawan.
...boleh jalan-jalan sebab kononnya wakil sekolah ke peringkat itu dan ini.
...Sabtu Ahad cuti. Boleh duduk rumah tengok katun dan movie. Tapi Ahad petang baru sibuk sebab kasut sekolah lupa cuci.
....satu tahun kita sekolah...tapi syok hujung tahun dua bulan cuti.


Walaupun sekolah sampai ke petang, bagi aku macam stress tu tidak wujud pula...hairan, kan?


3 comments:

Adam Azra said... Best Blogger Tips

rindu zaman sekolah :D

tity said... Best Blogger Tips

@Adam Azra: haha...kan..kan...kan..

Eyanz Azeanthy Paiman said... Best Blogger Tips

rindu zaman sekolah menengah! klu stress pn bkn mcm stress bla dewasa kn. blh handle lg dgn fun. huhu..