satu senja d gerai makan

latar tempat: gerai naling di simpang empat
latar masa: bbrp minit sblm maghrib, sempat melihat ulangan jelita d tv3...and onward

babak 1

adik: kenapa akak sorang, mana kawan akak
akak: akak mmg duk sorg
adik: bukan akak yg pakai tudung kt sne tu kawan akak ke?
akak: xde lah, akak mana ada kawan
adik: oooo

adik tu blah..

babak 2:

adik: akak!
akak: *senyum. dari mane dpt aiskrim?
adik: ibu beli
akak: kat ne?
adik: kt sane..
akak: *blur..nak tny apa g. berape?
adik: seringgit
akak: *hanya tersenyum
adik: eh bukan. 2 ringgit. eh, 5 ringgit
akak: 5 ringgit?
adik: salah 10 ringgit.
akak: oo..
adik: tak...seribu ringgit
akak: seribu ringgit??? mahalnyee..
adik: ee..tak lah tipu je...

adik tu blah...

babak 3:

adik: akak!!
akak: nama adik sape?
adik: natasha
akak: ibu panggil ape?
adik: tasha. nama akak ape?
akak: titi
adik: nama doa akak apa?
akak: *nama doa apa pulak ni?. akak xtau nama doa akak..nama doa tasha ape?
adik: emm.... *sambil nyorok2 bawah meja. akak nampak x doa yg kt sane tu.. tu lah nama doa sy
akak: *huhu..ayat bismillahirrahmanirrahim tu? oo..ye ke..cmne nak bace tu? akak tak pandai bacelah..bagitau akak apa dia kata..
adik: em..sy doa..bla bla bla..nanti dapat duit, sy bagi ibu...bla bla bla... nanti org datang, xyah bagi duit. sy je bagi ibu duit.
akak: brp umo tasha?
adik: 2 taun. umo dua taun besar cmne? bsr mcm akak?
akak: tak..lagi besar dari akak..
adik: yee? tp sy tak besar mcm akak
akak: hah, tasha tak sampai 2 thn lg lah tu..
adik: eee...
akak: tasha ada abang? *ooppss mcm nak usha abg dia plak hehe
adik: ade
akak: kakak?
adik: ada..tu yg buat air tu akak sy..sy ada 2 abg.. 1 abg bla3.. 1 abg bla3.. eh, sy ada 3 abg. 1 abg tut, 1 abg tut, 1 abg tut.. akak ada abang?
akak: akak xde abg. abg tasha ensem tak
adik: ensem..nnt sy bawa sini
akak: besar tak?
adik: besar..besar mcm ni...
akak: besar mcm akak?
adik: tak, besar lg...besar mcm ni...kak siti..
akak: *huh? bila masa nma aku siti ni..lantak laa...

bla bla bla...di pendekkan cerita

akak: akak ada 5 choki2 kt rmh.
adik: naak...
akak: jom r ikut akak balik
adik: tak nak..nt ibu marah..

dipendek kan lagi, aku ajak adik tu amik gmbr..mula tu adik tu takut2... aku suruh adik tu duk sblh aku, then aku pun snap. huhu xcited plak adik tu ye..siap minta kbnran dr ibu dia lg nak main gmbr dgn aku.. aku pun just let her hold my hp and snap the pic. huhu.. tp suma nya blur. nih lah hasil snapping picture ku hari ni.


huhu..nama aku dah jadi siti lah


hasil daripada adik tu, bab edit aku lah..hehe

4 comments:

Fatt Chin Choy said... Best Blogger Tips

comel jer korang
haha

^^MizBeLL^^ said... Best Blogger Tips

ada aty lg maw knl abg org..
kah3..sandiii..

HaYa said... Best Blogger Tips

uis..nda bah. saja jak tanya tu. xda idea mo ckp apa sma budak2..x besa melayan budak kan..tu lah.

^^MizBeLL^^ said... Best Blogger Tips

baru aku prsan taw..
nmanya mcm nma adk kue..hihik..