aku pelik lah..

aku tak tau nak letak tajuk apa. tapi aku sekarang ni tengah heran bercampur pelik tau..hehe.. ok, ok. cerita nya mcm ni. selama ni aku surf tenet guna broadband aku. tapi di sebabkan line kat sini sengal je.. so aku pun beralih lah kepada LAN wire yg dah d-provide-kan oleh pihak pengurusan kolej. malangnya soket LAN tu ada sebijik je sedangkan penghuni bilik ni ada 2 ekor orang.. takpe lah. aku pun saja nak try guna benda alah ni. dah sambung tu..yg mana wayar connection tu aku pinjam dari akak bilik sebelah ni.. aku pun try lah connect tenet. wah!! hepinya aku.. laju beb.. terasa macm berada dkt litar sepang je. haha. tipu lah! ok.. mcm biasa, masuk fb.. buka 1 application nih, petville nama dia. hihik.. tgh syok tunggu loading tu, tetiba je dapat surat electronik mengatakan application tuh kena block! haduh...apsal xleh plak ni.. ke malam nt baru boleh buka sbb aku ada nampak akak lain dkt bilik sebelah yg lain pulak, main benda alah tu malam tadi.. ok, xpe..malam nnt aku jenguk pet kesangan aku tuh. then..seperti biasa juga hobi aku ni edit2 pics.. masuk lah picnik.com.. first tu aku boleh gi guna.. x lama lepas tu dia kata ada trouble. heh? knp plak ni? ok, x kisah sgt benda tu. try lagi. x leh gak. so ak close window, buka balik picnik.com.. haha, kali ni aku dapat msg lagi, access blocked. huhu... xpe lah.. buat kerja lain lah pulak.. kali ni ak nak dengar lagu2, sambil tgk video lah.. buka lah aku ni utube.. hoohoohoo... blocked juga.. apa nih, semua nak kena blok kee..?? tapi heran ye kawan kawan.. apsal facebook x kena blok ye? pelik? kan ke fbook ni juga salah satu laman yg melalaikan pelajar mereka... *hehe..adakah staff2 sekalian juga gila fbook sebenarnya, so x kena block lah. ^__^

p.s.:ak belum sempat nak publish entry nih, dah kena blog juga BS ni. huhu. so ak post pki broadband



2 comments:

Ah Fatt said... Best Blogger Tips

ker setting tenet ko yg block
sebab broadband ok jer

tity said... Best Blogger Tips

memang kena block pun..hehe.tenet fakulti kan..