music && mood

bagi aku, 1 musik@lagu tu akan mengingatkan aku pada 1 situasi... juga mengaitkan aku pada mood aku ketika mendengar lagu tersebut.. so, sini aku sekadar menyenaraikan lagu2 yg ada kaitan dengan mood/situasi/kenangan aku.. just for fun.

  • Paparazzi/Lady Gaga - mengingatkan aku suasana bilik sewa mahal ku d Kuching, sbb stp malam aku tidur dgn mendengar lagu ni.
  • Munajat Cinta/?? - mood sedih..sbb aku sakitkan hati Lebah, buat dia rasa x d hargai, buat dia rasa lost trust dgn aku =(
  • Warisan Wanita Terakhir/Teacher's Pet - kenangan aku gayut dgn best friend who is a boy stp pagi lepas SPM sbb, lagu ni aku rasa lucu, dan dapat daripada dia
  • One Step At A Time/Jordin Sparks - kenangan aku melawat kwn ku di UPSI, mood lagu nih serupa mood aku bersiar2 d UPSI tym dorang ada konvo
  • Graduation(Friends Forever)/Vitamin C - ingatkan aku saat2 akhir berada di matrik labuan, kumpul dgn budak kelas, tgk movie ramai2 d bilik kawan...
  • Maria/Kim Ah Joong & Trauma/Ayumi Hamasaki - kenangan tym praktikal di Alor Gajah, Melaka
  • Endless Story/Yuna Ito - kenangan dgn rumet ku d rumah sewa lama PJ..trip2 karaoke, padahal tgk d Utube..dah tu, tgh malam melalak..

byk lagi sebenarnya..tapi aku dah malas mencari setiap kenangan tu..hihi..kenangan tu akan datang bila aku dengar sesetengah lagu..kalau nak cari mcm nih, susah sikit.. hehe, lagu aku dgn Lebah apa pulak?? ermmm... Permata Buat Isteri kot. haha!!

6 comments:

butterfly said... Best Blogger Tips

telah...ku siapkan..satu daerah paling sunyi...


suka lagu ni!!
:)

Luffy said... Best Blogger Tips

ko student matrik labuan tahun bila ya?
adik aku pun kat sana dulu

tity said... Best Blogger Tips

luffy,
2005 =). sama dgn adik mu ka?

^^MizBeLL^^ said... Best Blogger Tips

warisan wanita terakhir..aiseh..

gardies gerndoot said... Best Blogger Tips

deng. one step at a time??? masa lawat aku kah??? klu ya, terharoo nya aku... hihihi

tity said... Best Blogger Tips

ya deng...time aku lawat ko.. suasana U ko time tu sama mcm lagu ni =)