Project #1: Keychain


Serius comel. Ok, aku sedang masuk guni pikul sendiri. Haha! Tapi lagi comel kalau boleh buat pin letak dekat tudung mahupun selendang macam trend sekarang ni kan. Mahu kelihatan cute pakai lah benda2 cute macam ni. Sekali lagi angkat bakul. Ha ha ha.

Ok, ok. Ingat tak dengan post aku yang ini. Bajet seperti ada orang baca blog. Tak apa, cuma sebagai makluman. Nak dijadikan cerita, bunga itu telah hilang. Telah gugur entah di mana dia menjatuhkan diri. Sedar sedar saja dah tak ada di sisi. So, aku pun buat lah yang baru. Dengan sedikit ilham (konon) I made it in layers macam tu, gabung dua warna kegemaran baby dan akhirnya…tercipta lah bunga cute itu.

Terfikir nak letak pin dekat belakang, so boleh pakai buat pin tudung dekat bahu (contohnya), tapi tidak punya bahan yang cukup. Sungguh aku harap dapat buat macam tu… huh! Tapi bila tengok tengok, belek-belek..boleh jadi benda lain juga bunga cute tu - keychain, handphone strap, hairclip,…..boleh jadi gelang juga kot. Hi hi hi. Tapi yg ini sudah menjadi keychain.

pemegang zip baru

4 comments:

~NieZa~ said... Best Blogger Tips

hohohoho
aku pn ada bunga2 cmni tp jd kronsang utk tdung..hehe
tp beli kat kawan..xmampu buat sendiri T.T mahal pulak...tp demi kcomelan..snggup brkorban..kehkehkeh

tity said... Best Blogger Tips

~nieza~
haha..utk benda comel memang ni sanggup buat apa ja kunun. nanti aku mau try pula buat bunga corak lain. kalau jadi aku bagi ko 1. hihi.

~NieZa~ said... Best Blogger Tips

wahhh!!
serius ni mau bagi aku satu????
aku mau kaler cm d beg 2...wakaka
lebih2 plak :P

tity said... Best Blogger Tips

~nieza~
ya iya lah..hihi..kalau jadi lah bunga ku tu..